Събития
"Европейските фондове:
възможности за подкрепа на ромската интеграция"
29.03.2016

29.03.2016

На 8 април – Международният ден на ромите – в София ще се проведе национален форум "Европейските фондове: възможности за подкрепа на ромската интеграция". Участниците в събитието ще дискутират подкрепата на различните европейски финансови инструменти за изпълнението на Националната стратегия за интеграция на ромите и ще предложат политически механизъм за координация между различните финансови инструменти, както и конкретни операции, подкрепящи политиките за ромска интеграция.

Във форума ще участват представители на Европейската комисия, вицепремиерът Ивайло Калфин, ресорните заместник-министри, отговарящи за посочените програми, представители на НПО в Комитетите за наблюдение. Покана за участие има и вицепремиерът Томислав Дончев.

Предварителна програма можете да намерите тук.

Форумът се организира от Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" под патронажа на Заместник министър-председателя Ивайло Калфин в рамките на проект ПЛАТФОРМА, изпълняван от Институт "Отворено общество" – София.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us