Експерти
Александър Кашъмов

Александър Кашъмов е завършил право и философия в СУ "Св. Климент Охридски" през 1997 г. Специализирал е по програма "Права на човека: закон и практики" в Бирмингамския университет, Великобритания и по програма "Застъпничество в международните политики" във Вашингтон, Ню Йорк и Брателборо, САЩ през 1997 г.

Професионален опит

Адвокат Александър Кашъмов работи като правен експерт в неправителствената организация Програма Достъп до Информация от 1997 г., ръководител е на правния й екип. Член на Софийска адвокатска колегия от 1999 г. Под негово ръководство ПДИ е подкрепила и водила над 400 дела по Закона за достъп до обществена информация, много от които е представлявал лично.

Занимава се и с права на човека, административни, граждански, наказателни и търговски дела в Правна кантора заедно с адвокатите Терзийски, Бороджиев и Михайлова.

Автор и съавтор на над десет книги и сборници, десетки доклади и наръчници в сферата на прозрачността и достъпа до информация, защитата на личните данни, свободата на изразяване и правосъдие на прехода, публикувани в България, САЩ, Великобритания, Унгария и др.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us