Публична лекция по повод 800 години
от приемането на Магна Харта
23.10.2015

На 23 октомври 2015 г. в зала 272 на Софийски университет "Св. Климент Охридски" се проведе публична лекция на проф. Дейвид Карпинтър, преподавател по средновековна история в Кингс Колидж, Лондон и дискусия, посветена на Историческото значение на Магна Харта.

Събитието беше организирано от посолството на Великобритания в България, Фондация "Америка за България" и Институт "Отворено общество" – София по повод на 800 години от приемането на Магна Харта – първият юридически текст, който провъзглася принципите за върховенство на правото и защита на основните права като елементи на конституционното управление.

В рамките на събитието бяха обявени и победителите от състезанието за студентски реферати и научни статии по същата тема, организирано от Институт "Отворено общество" – София. Наградените разработки и основните моменти от проведената дискусия ще бъдат публикувани в отделно издание.

Аудио запис на встъпителните изказвания и лекцията на проф. Карпинтър можете да намерите тук.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us