България в ЕС: две години по-късно
16.01.2009

"България в ЕС: Две години по-късно и пътят напред". Това е темата на конференцията, която организират Институт "Отворено общество" – София, Центърът за либерални стратегии и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Конференцията, която ще се проведе на 20 януари 2009, ще фокусира вниманието си върху ролята на гражданското общество в България за насърчаване и стимулиране на борбата с корупцията и организираната престъпност. Другите теми, които ще обсъдят участниците във форума, ще бъдат: ефективността на механизма за сътрудничество и проверка между България и ЕС; последиците от потенциалните санкции срещу България в условията на развиваща се световна финансова криза, както и необходимостта от изграждане на нов национален консенсус по приоритетите за продължаване на реформите в областта на правосъдието и вътрешния ред.

В конференцията ще вземат участие Жак Баро, заместник-председател на Европейската комисия и комисар Правосъдие, свобода и сигурност, Меглена Кунева, Комисар Защита на потребителите, Миглена Тачева, Министър на правосъдието на Република България и Борис Велчев, Главен Прокурор.

Дневен ред на конференцията можете да намерите тук.

За повече информация можете да се обръщате към Десислава Христова на тел: 02 930 6642 или на ел. поща: dhristova@osi.bg

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us