Програми
Здравнонеосигурените в България

11.05.2009

Кои са здравнонеосигурените в България? Какви мерки трябва да бъдат предприети, за да мотивират здавнонеосигурените да се върнат в системата? Как да бъде реформирана системата, за да намали несправедливостта на достъпа? Какво да включва пакетът, предлаган от държавата, за да отговори социалната подкрепа на нуждите на здравнонеосигурените, включително от уязвимите групи?

Отговори на тези и други въпроси ще се опитат да дадат участниците в кръглата маса на тема "Здравнонеосигурените и здравноосигурителната система в България", организирана от Програма Управление и публични политики на Институт "Отворено общество" - София. По време на дискусията, която ще се проведе ва 14 май в хотел Радисън, ще бъдат представени данни от изследване, което за първи път в България предлага информация за профила на здравнонеосигурените и причините за липса на осигуряване.

Участие в дискусията ще вземат Румяна Тодорова, директор на НЗОК, д-р Мими Виткова, председател на дружествата за доброволно здравно осигуряване, представители на Министерството на здравеопазването, на неправителствени организации и др.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us