Програми
Сорос ще открие заседанието на управителния комитет
на Десетилетието на ромското включване
Джордж Сорос ще очертае днес следващите стъпки за реализацията на целите на Десетилетието на ромското включване по време на заседанието на Международния управителен комитет в хотел "Принцес" от 9 часа. Срещата се организира в рамките на председателството на България на Десетилетието на ромското включване, под егидата на министър председателя г-н Сергей Станишев.

На десетото редовно заседание на комитета ще присъстват министър председателя г-н Сергей Станишев, регионалния вицепрезидент на Световната банка г-н Шигео Катсу, министъра на труда и социалната политика г-жа Емилия Масларова и националните координатори на страните, участнички в Десетилетието.

По време на срещата ще бъде представен отчет за напредъка в областта на интеграция на ромите в 9те страни участнички в Десетилетието на ромското включване- България, Македония, Румъния, Словакия, Сърбия, Унгария, Хърватска, Черна Гора и Чехия.

Ще бъде представен и мониторинговия доклад за изпълнението на целите на Десетилетието на ромското включване, съставен от ромски неправитлествени организации и активисти. Фокуса на доклада е върху политиките за интеграция на ромите институционалните промени възникнали в следствие от стартирането на Десетилетието през 2005 г.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us