Програми
Публични лекции
"Активното учителство може да промени училището"

09.05.2011

От каква квалификация се нуждаят учителите? Как се изграждат силни, уверени, овластени и уважавани учителски общности? Какво представлява споделеното лидерство в училище? Как изследването, откривателството и педагогическите иновации променят училищата?

Това са само част от въпросите, на които ще спре вниманието си Дейвид Фрост, професор от Университета Кеймбридж, Великобритания, по време на публичните си лекции в България. Лекциите, организирани от Институт "Отворено общество" – София в партньорство със СУ "Св. Климент Охридски", ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" и клубовете "Активно учителство" към СОУ "Максим Райкович" – Лясковец, СОУ "Вела Благоева" – Велико Търново и СОУ "Акад. Никола Обрешков" – София, ще се състоят в навечерието на приемането на новия Закон за училищното образование.

Повече подробности за лекциите, насрочени за 18 и 19 май, можете да намерите тук.

Проф. Дейвид Фрост е преподавател по образователен мениджмънт и лидерство в Педагогическия факултет на Университета в Кеймбридж и е член на Британската асоциация за образователни изследвания и на Международния конгрес за училищно развитие.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us